Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
853 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати

Дякуємо за замовлення! Ваше замовлення прийнято, ми з вами зв'яжемось у робочий час! Гарного дня!

ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Домашній самогон рецепт з цукру та дріжджів: покрокова інструкція

Починати виготовлення домашнього алкоголю варто з перевіреного рецепту, який давно випробувано і вимагає простого списку інгредієнтів. Наприклад, можна приготувати домашній самогон із цукру та дріжджів, щоб напевно отримати якісний напій.

Підготовка до приготування самогону

Якщо ви ще не визначилися, з чого зробити самогон, зверніть увагу на популярний рецепт самогоноваріння на основі цукру. Звичайно, існує чимало способів приготувати алкоголь з ягід, фруктів, зерна або овочів, але рецепти з цукром та дріжджами – найпростіші, найлегші та надійніші.

Перш за все, підготуйте тару, в якій настоюватись брага - вимийте гарячою водою і протріть насухо. Подбайте про потрібну кількість інгредієнтів залежно від бажаного обсягу напою. Для приготування самогону пропорції цукру та дріжджів визначаються таким чином: на кілограм цукру беруть чотири літри води та сто грам дріжджів (пресованих). Якщо планується інвертування, то на кіло цукру потрібно взяти 4,5 л води. З такої кількості інгредієнтів виходить літр сорокаградусного самогону.

Інвертування

Це не обов'язкова процедура, але вона підвищує ефективність зброджування, покращує смак та аромат напою. По суті, інвертування – це приготування сиропу із цукрового піску, лимонної кислоти та води.

Змішування

У ємність для браги наливають сироп, додають воду, що залишилася, і дріжджі. Пресовані дріжджі можна підготувати: розчинити у воді з невеликою кількістю цукру, а коли з'явиться піна, додати до ємності.

Як зробити домашній самогон: бродіння

Суміш для бродіння ставлять у темне місце на шість-десять днів при температурі від 26 до 30°С. Як ємність використовують бак або сулію з гідрозатвором. Її огортають ковдрою і збовтують через кожні дванадцять годин, щоб позбутися зайвого газу.

За тиждень можна протестувати брагу. Про готовність продукту свідчить:

  • гіркуватий присмак;
  • відсутність газоутворення;
  • поява осаду на дні та освітлення самої рідини;
  • запах спирту замість запаху дріжджів.

Виведення газу та освітлення

Щоб відокремити чисту брагу від осаду, вміст ємності переливають через трубку в каструлю і нагрівають до 50°С. Це нейтралізує залишки дріжджів та дозволяє вивести гази.

Потім брагу висвітлюють за допомогою білої глини, придбати яку можна через інтернет. На двадцять літрів браги вам знадобиться три столові ложки глиняного порошку, розчиненого у склянці води та загущеного до консистенції сметани. Після додавання глини ємність добре струшують протягом декількох хвилин і поміщають на добу у темне приміщення. Потім брагу проціджують та переганяють. В даному випадку глина виступає сорбентом і вбирає шкідливі домішки зі спиртомісткої рідини.

Домашній самогон - рецепт приготування

приготовление самогона приготовление самогона

Як правило, приготування самогону має на увазі дві перегонки. Спочатку із браги виділяють спирт. Весь обсяг самогону поділяють на три частини – верхню («голову»), середню («тіло») та нижню («хвіст»).

Верхню частину зливають в окрему ємність і застосовують для побутових потреб або виливають - пити її не можна. «Тіло» - це спирт-сирець, який становить близько сімдесяти відсотків всього обсягу і використовуватиметься для другої перегонки - безпосереднього самогоноваріння із цукру. Нижню частину (близько п'ятнадцяти відсотків) також викидають, оскільки містить багато сивушних масел.

Спирт-сирець додатково очищають і піддають вторинній перегонці. Верхню та нижню частину самогону відсікають, а середню розбавляють до потрібної фортеці та розливають у пляшки, а потім наполягають три-чотири дні. Тепер ви знаєте, як правильно виготовити самогон.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner