Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
820 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати
ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Самогонка на пшениці. Як зробити брагу із пшениці для самогону?

Досвідчені майстри самогоноваріння знають, наскільки самогонка на пшениці або іншому зерні краще, ніж звичайна брага на цукрі. Звичайно, для її приготування знадобиться більше праці та часу, але результат того вартий. Читайте нашу статтю, щоб дізнатися, як зробити самогон із пшениці (або ячмінний, вівсяний, просяний, кукурудзяний) своїми руками. Уважно ознайомтесь із технологією, щоб повторити її без проблем.

Виготовлення самогону із зерна: попередня підготовка

Це важливий етап у справі виробництва самогону, від якого багато в чому залежить якість напою. Процес отримання браги та перегонки – далеко не все, що потрібно зробити. Приготування самогону із зерна вимагає ретельного відбору вихідної сировини та її грамотної підготовки.

Як вибрати дріжджі

Перед тим як із пшениці зробити самогон, необхідно визначитися з вибором дріжджів. Майстри самогоноваріння застосовують такі види:

  1. Хлібопекарські – можуть бути пресованими чи сухими, коштують недорого. Іноді використовуються для самогоноваріння, але все ж таки основне їх призначення - випічка хлібобулочних виробів.
  2. Пивні – відрізняються вищою ціною, але не підходять для пшеничного алкоголю, оскільки не створюють повного вибражування.
  3. Спиртові – забезпечують швидке та інтенсивне бродіння, вважаються оптимальним варіантом для зернового алкоголю.
  4. Винні – дорожчі, ніж спиртові, але дають набагато менше домішок, зберігаючи органолептику готового продукту.

Таким чином, для приготування алкоголю на основі зерна варто використовувати винні або спиртові види дріжджів.

Вибираємо пшеницю

рецепт самогона из пшеницырецепт самогона из пшеницы

Кількість зерна для самогону визначається конкретним рецептом, обсягом цукру, якістю дріжджів, особливостями бродіння. Вибираючи пшеницю, потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд та цілісність зерна. Воно має бути сухим та без сторонніх домішок.

Намагайтеся використати пшеницю, яка лежала не довше за п'ять місяців. Промивайте зерна без зайвої старанності, щоб з поверхні не змилися природні дріжджі.

Кожен рецепт самогону із зерна має свої нюанси. Так, самогоноваріння на пророслій пшениці вимагає більше часу, але дозволяє уникнути сторонніх присмаків. Виходить м'який приємний напій із пшеничним смаком та ароматом.

Приготування самогону із пшениці в домашніх умовах: інгредієнти

Якщо з пшеничного зерна виходить м'який самогон, то з житнього більш різкий з високою міцністю, а з ячмінного схожий на віскі. Все залежить від особистих уподобань, але більшість самогонників все ж таки вибирають пшеницю.

Що стосується інших інгредієнтів, то на два з половиною кіло пшениці вам знадобиться 25 літрів води, півкіло пресованих дріжджів, 6 кіло цукрового піску, півлітра жирного кефіру або домашньої ряжанки.

Оптимально, якщо зерно перед замочуванням пролежить протягом двох місяців, а для бродіння будуть використовуватись спиртові або винні дріжджі. За допомогою цукру можна підвищити вихід готового продукту без шкоди його якості.

Як зробити брагу із пшениці для самогону

Хочете дізнатися рецепт самогону із пшениці? Перший етап – приготування солоду. Зерно розкладають на піддонах шаром пару сантиметрів і замочують теплою водою (вона повинна злегка покривати пшеницю). Піддони ставлять у темне місце за температури 19-25°C. Вже за день-два на зернах мають з'явитися паростки. Щоб пшениця не закисала, її щодня перевертають. Коли довжина паростків досягне двох сантиметрів і почнуть сплітатися між собою, пшеницю можна виймати з води.

Другий етап – безпосередньо бродіння. У сорокалітрову ємність наливають підігріту до 50 ° C воду, засипають цукор і перемішують. Коли суміш охолоне до 30°C, додають солод та дріжджі - знову перемішують. Встановлюють гідрозатвор і залишають при температурі 20-28°C для бродіння.

Після дистиляції самогон очищають за допомогою вугілля – це не обов'язково, але бажано. Щоб покращити якість напою, багато самогонників проводять повторну перегонку. Для цього вимірюють міцність самогону та визначають частку чистого спирту. Дистилят розбавляють водою на 20 відсотків і переганяють повторно. Перші десять-п'ятнадцять відсотків виходу зливають окремо як фракцію зі шкідливими домішками, що погіршують смак. Потім відбирають основну фракцію до моменту, поки фортеця в струмені залишається не менше 40 градусів.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner