Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
788 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати

Дякуємо за замовлення! Ваше замовлення прийнято, ми з вами зв'яжемось у робочий час! Гарного дня!

ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Як зробити домашній коньяк? Найпростіший і найсмачніший спосіб

Коньяк входить до когорти найпопулярніших спиртних напоїв, відрізняючись благородним смаком та чудовим ароматом. Не дивно, що виготовлення домашнього коньяку – актуальне питання для багатьох майстрів самогоноваріння. Проблема в тому, що цей напій потрібно розливати в дубові бочки, щоб отримати цей унікальний смак. Однак навіть без діжок можна приготувати прекрасний коньяк в домашніх умовах, якщо підібрати вдалий рецепт і докласти небагато зусиль.

Зрозуміло, додавання міцного чаю або натуральної кави ще мало, щоб отримати коньяк із самогону. Дієві рецепти набагато складніші, але при цьому в них немає нічого непомітного.

Коньяк своїми руками - рецепт класичний

У цьому рецепті основним інгредієнтом є самогон. На три літри домашнього самогону вам знадобиться:

  • жменя сухих «перегородок» із волоських горіхів;
  • кілька кристаликів марганцівки;
  • 5-7 г чайної заварки (вибирайте гарний листовий чорний чай);
  • шість бутонів гвоздики;
  • трохи лимонної кислоти (за смаком);
  • чайна ложка ванільного цукру;
  • 15 г кмину (їдальня ложка).

Як зробити домашній коньяк із перерахованих інгредієнтів?

  1. Налийте самогон у банку та додайте кристалики марганцівки.
  2. Покладіть у банку перегородки з волоських горіхів, бутончики гвоздики, заварку - добре перемішайте.
  3. Додайте|добавляйте| лимонну кислоту і знову розмішайте.
  4. Щільно закрийте банку кришкою та поставте в темне місце на п'ять діб. Температура має бути кімнатною - без протягів.
  5. Через п'ять днів можна перелити напій у пляшки за допомогою фільтра.

Швидкий рецепт домашнього коньяку

Как приготовить коньяк дома Как приготовить коньяк дома

Скориставшись цим рецептом, можна приготувати коньячний напій у домашніх умовах швидше – лише за три дні. Основою для коньяку може бути як домашній самогон, і чача.

Алгоритм виготовлення коньяку будинку наступний:

  • літр чачі або самогону (міцністю не менше 50 градусів) потрібно налити емальовану каструлю та поставити на вогонь;
  • до основи додайте наступні інгредієнти: кілька лаврових листів і горошин запашного перцю, половину чайної ложки заварки (листового чорного чаю), дрібку соди, дві ложки цукру та ще пакетик ванільного цукру.
  • каструлю накрийте кришкою і нагрійте до 75 градусів.
  • приберіть каструлю з плити і через п'ять хвилин перелийте вміст у банку.

Через три дні домашній коньяк буде готовим до вживання. Фортеця його не перевищує сорока градусів.

Деякі виробники додають у коньяк за цим рецептом 1/3 частину чайної ложки натуральної кави, щоб покращити смак та аромат напою. Дуже смачний домашній коньяк виходить із чачі, настояної на корі дуба.

Як зробити саморобний коньяк «з дубової бочки»

Не секрет, що справжній коньяк отримує свій колір, смак та аромат під час наполягання у дубових бочках. Мало хто має вдома діжку з дуба, але забезпечити схожий ефект можна наступним чином.

Візьміть три літри чачі або самогонку і додайте три столові ложки цукру, по парі ложок чорного чаю, сухого звіробою, дубової кори, подрібненої сухої шипшини.

Киньте в напій п'ять-шість горошин перцю, трохи меленої кориці та ванілі.

Закрийте банку із сумішшю кришкою і поставте в темне місце на три доби. За допомогою фільтра перелийте напій у пляшки та залиште наполягати ще два-три тижні. Після закінчення цього часу можна спробувати коньяк і якщо він досить настоявся - почастувати рідних та друзів.

Як приготувати коньяк у домашніх умовах з молоком?

Як приготувати коньяк вдома за оригінальним рецептом з додаванням молока? Вам знадобиться три літри чачі та склянка коров'ячого молока, а також деякі додаткові інгредієнти.

Скористайтеся наступним алгоритмом приготування:

  • налийте молоко в чачу: воно відразу згорнеться, але не лякайтеся – так і потрібно;
  • п'ятдесят грам кави розчиніть у невеликій кількості теплої води та влийте у чашу;
  • додайте прянощі: шість бутончиків гвоздики, кілька горошин перцю, мускатний горіх, ваніль;
  • додайте до напою сто грамів цукру;
  • добре перемішайте.

Банку з напоєм щільно закрийте та поставте в темне місце на три тижні. Щодня або через день збовтуйте банку. Через три тижні розлийте напій по пляшках, використовуючи фільтр. Ще за пару днів можна насолодитися вишуканим смаком домашнього коньяку.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner