Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
786 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати

Дякуємо за замовлення! Ваше замовлення прийнято, ми з вами зв'яжемось у робочий час! Гарного дня!

ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Бурбон у домашніх умовах. Дуже простий рецепт для початківців

Алкогольний напій бурбон - один із традиційних символів Америки, не менш відомий, ніж ячмінний віскі у Шотландії. Багатьох цікавить, як зробити бурбон із самогону, а точніше із кукурудзяної браги самостійно.

Бурбон своїми руками вимагатиме деяких зусиль, але здивує вишуканим смаком та ароматом, стане чудовим частуванням для гостей. Найголовніше – скористатися перевіреним рецептом та правильно зробити перегін бурбона.

Історична довідка

Якщо шотландський віскі виготовляється з ячмінного солоду, то американський бурбон – з кукурудзяної крупи та солоду. У США цей напій широко поширений, оскільки країна завжди славилася врожаями кукурудзи. Як і віскі, бурбон має яскраво виражений, але абсолютно автентичний смак і аромат. Американці часто називають його кукурудзяною самогоном, а також хлібним вином.

Інгредієнти та пропорції бурбону

бурбон в домашних условиях бурбон в домашних условиях

Процес приготування не можна назвати легким і швидким, але отриманий результат вартий витрачених зусиль. Крім кукурудзи, вам знадобиться і ячмінний солод, який сприяє виділенню цукру з кукурудзяного крохмалю.

Солодом називають пророслі зерна, що містять особливий фермент, який розщеплює крохмаль на цукор. У свою чергу цукор необхідний для процесу бродіння - взаємодії з дріжджами та отримання спирту.

Щоб приготувати брагу, візьміть на 6 кг кукурудзяної крупи 2 кг солоду та 2 кг житнього борошна. Також вам знадобиться 50 г винних або спиртових сухих дріжджів та 40 л чистої води.

Рецепт приготування бурбона:

  1. Для запропонованого набору інгредієнтів необхідна п'ятдесятилітрова каструля. Попередньо її потрібно вимити, простерилізувати та ретельно висушити (справа в тому, що навіть крапелька вологи може пошкодити суслу). Після просушування налийте в каструлю 40 літрів води, поставте на вогонь і закип'ятіть.
  2. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і засипте в каструлю кукурудзяну крупу та житнє борошно. Щоб у воді не утворювались грудки, насипайте інгредієнти порціями та добре перемішуйте. Щоб забезпечити інтенсивне змішування, можна взяти навіть дриль із спеціальною насадкою для штукатурки.
  3. Варіть суміш протягом двадцяти хвилин, постійно помішуючи, щоб вона не чіплялася до стінок каструлі і не пригорала.
  4. Зніміть каструлю з вогню і закутайте в товсті ковдри - залиште так на кілька годин, поки з кукурудзяної крупи виділятиметься крохмаль.
  5. Солод пропустіть через м'ясорубку, а потім додайте в зварену і злегка охолоджену «кашу» (вона повинна охолонути до шістдесяти двох градусів). Ретельно перемішуйте, поки вміст каструлі не перетвориться на «кисіль».
  6. Знову оберніть каструлю ковдрами та залиште на три години. Потім зніміть ковдри, щоб вміст охолонув до 25°С. При такому градусі забезпечується оптимальне бродіння, а при підвищенні температури дріжджі гинуть.
  7. Настав час перелити сусло в ємність для бродіння і додати спиртові дріжджі.
  8. На ємність необхідно встановити гідрозатвор і розмістити в теплому затемненому місці на шість діб (приблизно стільки часу потрібно для приготування кукурудзяної браги). Коли бульбашки перестануть виділятися, а рідина стане шаруватою, можна розпочинати фільтрацію та дистилювати продукт.
  9. Брага на бурбон переганяється двічі: спочатку без розподілу на фракції, а потім - у режимі ректифікації. Отриманий у процесі перегонки дистилят розбавляють водою, досягаючи міцності шістдесят два градуси. Після цього бурбон у домашніх умовах переливають у діжку з дубової деревини та витримують протягом десяти місяців.

Тепер ви знаєте, як зробити бурбон вдома.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner