Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
788 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати

Дякуємо за замовлення! Ваше замовлення прийнято, ми з вами зв'яжемось у робочий час! Гарного дня!

ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Чи можна зберігати пиво не в холодильнику? Все про зберігання домашнього пива

Щоб баночне пиво зберігалося дуже довго, до нього додають спеціальні консерванти. Звичайно, плюс у цьому, безумовно, є, адже термін зберігання напою суттєво збільшується, а вимоги до умов зберігання практично сходять нанівець. Але «живим» назвати таке пиво не можна, адже майже не залишається корисних речовин. Тому краще віддавати перевагу кориснішому, свіжому пиву, термін зберігання якого до 72 годин. Скільки пиво зберігається без холодильника?

У чому відмінність домашнього пива?

Домашнє пиво зазвичай не фільтрують і не пастеризують, тому в готовому напої продовжують відбуватися ферментації. Зазвичай смак пива повністю розкривається лише через 10-20 днів після приготування, але це лише в тому випадку, якщо продукт готувався в абсолютній стерильності. Чим міцнішим вийшов алкоголь, тим більшим буде термін зберігання. У разі термін зберігання пива залежить від його градуса.

Тим, хто хоче серйозно займатися варенням пива, краще купити домашню пивоварню. А якщо ви хочете просто спробувати зайнятися цим процесом заради інтересу, то можна обійтися домашніми, побутовими ємностями.

Скільки зберігається домашнє пиво: особливості

температура хранения пиватемпература хранения пива

Насправді не можна точно відповісти на запитання, скільки живе розливне пиво. Термін його зберігання залежить від багатьох факторів:

  1. Найміцніший алкоголь зберігається довше.
  2. Потрапляння в готовий напій дріжджів зменшить термін його зберігання, тому зливати алкоголь слід особливо акуратно.
  3. Чим довше зберігатиметься пиво в холодильнику, тим більша ймовірність, що його смакові якості погіршаться.
  4. Відмінна ідея тримати пиво у підвалі (або в іншому темному місці з низькою температурою).
  5. Краще розливати напій у скляні пляшки, а не пластикові.

Після приготування та розливу, пиво пити не можна – його потрібно витримати для дозрівання. Триває дозрівання від 3 днів до місяця. У цей час напій насичується вуглекислотою. Така карбонізація викликає повторне бродіння, тому в пиві може виникнути осад із дріжджів. Лякатися такого явища не варто.

Домашнє пиво має різні терміни та температуру зберігання пива. Допустимий період вживання залежить від того, які дріжджі застосовувалися у процесі приготування. Якщо низові – термін придатності пива менший, якщо верхові – більше.

Дріжджі у напої виконують роль стабілізатора, завдяки якому домашнє пиво не окислюється.

Фахівці стверджують, що якщо приготувати пиво з дотриманням низки правил, воно може зберігатись до 5-6 місяців. Для цього потрібно:

  • зберігати тару строго у вертикальному положенні;
  • залишати пиво для дозрівання у темному, прохолодному приміщенні;
  • найкраща температура для зберігання пінного напою 11 °C;
  • на запитання чи можна зберігати пиво не в холодильнику, однозначно варто відповісти, що ні. Якщо пляшка вже відкрита, її можна деякий час потримати в холодильнику;
  • перш ніж закрити пляшку кришкою після розлиття напою, необхідно почекати 30-60 секунд, щоб із ємності вийшов вуглекислий газ.

Неможливо точно сказати, скільки часу потрібно домашньому пиву для повного визрівання. Чи псуватиметьсяся пиво в розлитому вигляді можна визначити лише шляхом аналізу. Так варто згадати чи дотримувалися всіх правил приготування напою, чи дотримуєтеся ви порад щодо зберігання алкоголю. Також можна періодично дегустувати напій та записувати отримані результати для контролю.

Не варто впадати у відчай, якщо з першого разу вам не вдасться приготувати смачний напій, адже домашнє пивоваріння, це складний процес з масою підводного каміння. Якщо докласти зусиль і витратити трохи часу, то можна досягти хорошого результату.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner