Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
820 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати
ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

У чому різниця між наливкою та настоянкою?

Такі напої, як наливки та настоянки, відомі нам ще з давніх-давен. Спочатку для виготовлення настоянок використовувалися трави, такі напої допомагали справлятися з різними недугами. На сьогоднішній день відмінною особливістю настоянки від наливки є специфіка та час приготування продукту, градус, ступінь солодкості та використання спеціальних компонентів для приготування.

Що таке наливка та настойка – знає кожен. Це алкогольні рідини, які відрізняються яскраво вираженим смаком та ароматом. За рахунок використання натуральних ароматизаторів у вигляді трав, ягід та фруктів напої на спиртовій основі виходять дуже ароматними та смачними. Поєднання в собі властивості настойки та наливки характерне для лікеру, який може відноситися як до першого, так і другого виду алкогольних напоїв.

Особливості настоянки

До головної відмінної особливості настоянки можна віднести високий вміст етилового спирту і мінімальний вміст цукру в складі продукту.

Використовуючи перегонний куб для приготування настоянки, настоюють етиловий спирт, використовуючи при цьому різні добавки. В основному як добавки можуть використовуватися ягоди та фрукти, також можливе застосування лікувальних трав, фруктових кісточок, ароматних прянощів. Для одержання алкогольного напою спирт з'єднується з вибраними інгредієнтами та настоюється від 4 до 6 тижнів.

Малинова настоянкаВишнева наливка

 

Особливості наливки

Наливку можна охарактеризувати традиційним народним алкогольним напоєм. Дехто каже, що наливка – це «народний лікер». Алкогольний напій насичується ягодами та фруктами, також для його приготування використовується цукор або натуральний мед.

Компоненти змішуються між собою та настоюються протягом кількох днів. Після віддачі ягодами та фруктами соку напій починає бродити. Цей процес може тривати до 6 місяців. Результатом є отримання наливки – ароматного та смачного напою з густою консистенцією. Наливка виходить досить міцною, має міцність понад 20 градусів.

Настоянка на вишніНаливка на самогоні

 

Відмінні риси та приготування

Чим відрізняється настоянка від наливки – нам уже відомо. Однак цікаво знати, що різниця між наливкою та настоянкою визначається і тривалістю самого процесу приготування. Настоянка буде готова вже через чотири тижні, для приготування наливки потрібно до півроку.

Як і для домашніх варіантів, так і для фірмових напоїв характерна єдина подібність - це спиртова основа. Для приготування в домашніх умовах часто використовують самогон чи горілку. Для цього потрібно використовувати скляну та фаянсову тару, знайшовши темне місце в будинку. Навколишня температура повинна бути приблизно 20 градусів. Також можливе застосування глиняних посудин, зберігати готовий алкоголь можна у дерев'яних ємностях. Як домашні варіанти використовуються пляшки або банки зі скла.

Для того, щоб приготувати наливку або настоянку, обов'язково знадобиться спирт чи інший міцний алкоголь. Напевно, кожен поціновувач цих напоїв знає настоянку з хріновухи та наливку, яка називається «Вишнівка».

Як основу для трав'яних настоянок добре використовувати джин. Також напій можна доповнити горіхами або горіховими перегородками.

Підвівши підсумки можна сказати, що для приготування як настоянки, так і наливки обов'язково використання спиртової основи. Готовий продукт у вигляді настоянки відрізняються високою міцністю, готується при використанні сухих інгредієнтів, таких як трави, прянощі та плоди. Наливка має більш солодкий смак та менший вміст алкоголю у складі. Для приготування напою використовується соковита фруктово-ягідна основа та спеції для самогону.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner