Робимо перцівку із самогону
Домашня перцівка – унікальний напій, який зігріває у холодні дні, створює профілактику застуди, покращує апетит та підвищує настрій. Як приготувати перцівку із самогону вдома? Пропонуємо прості перевірені рецепти, з якими справиться кожен. А для приготування ідеальної основи наш магазин пропонує купити самогонний апарат за вигідною ціною з доставкою по Україні.
Перцівка на самогоні: користь та шкода
Домашню перцівку можна не тільки подавати гостям, але й використовувати для профілактики та лікування. Цей напій має чимало корисних властивостей:
-
Стручки червоного перцю, на яких настоюється напій, мають бактерицидні властивості, стимулюють травлення, покращують метаболізм, сприяють розрідженню крові.
-
Перцівка створює відмінну профілактику сезонним застудним захворюванням та допомагає їх лікувати.
-
Настоянка на червоному перці застосовується у косметології для догляду за волоссям.
-
Трохи перцівки, прийнятої на ніч, добре допомагає при переохолодженні організму.
Однак не варто забувати про протипоказання:
-
як і у випадку з будь-яким алкоголем, при споживанні перцівки важливо знати міру;
-
спиртова настойка на червоному перці протипоказана людям із захворюваннями печінки, нирок, шлунка, серцево-судинної системи, а також її не варто пити при підвищеному тиску.
Як приготувати перцівку вдома
Варто мати на увазі, що настоянка на червоному перці не буває однаковою – щоразу вона виходить оригінальною. Характеристики готового напою залежать від особливостей перцю (діапазон пекучості цього продукту дуже широкий), якості води, що використовується і, звичайно ж, самогону. В ідеалі для приготування перцівки потрібно брати самогонку без запаху.
Швидкий рецепт перцівки на самогоні
Це швидкий та простий спосіб приготувати перцівку з мінімальної кількості інгредієнтів. Можна використовувати тільки один вид пекучого перцю з насінням або додати спеції для настоянок за смаком.
Якщо перчик не дуже пекучий (не доводить до сліз), потрібно брати 20 грамів на літр води. У разі сильної гостроти перцю достатньо буде єдиного стручка. Щоб напій вийшов прозорим, але мав гарний насичений колір, перчик можна розім'яти, а потім настоювати і процідити через фільтр кілька разів. У процесі настоювання можна регулювати гостроту, дегустуючи напій та забираючи або додаючи перець.
Як зробити перцівку на самогоні швидко, якщо виникла потреба? Наприклад, якщо за пару годин до вас завітають гості, або з'явилися перші ознаки застуди. Просту настоянку можна приготувати протягом години часу. Для цього на один літр самогонку візьміть:
-
пекучий червоний перець - два стручки;
-
натуральний мед – 20 г;
-
сушена паприка – 10 г;
-
перець-горошок – 3-4 горошини.
Варто дегустувати смак напою в процесі настоювання: пекучий перець дає гостроту відразу ж, а згодом додає гіркоти та терпкості, це потрібно дозувати на свій смак, прибираючи стручки.
Медове перцівка з гвоздикою
Це популярний напій з гарним кольором, пікантним смаком та приємним ароматом. Вам знадобиться очищена домашня самогонка міцністю від сорока п'яти градусів. На два літри самогону візьміть:
-
перець чилі – три стручки;
-
натуральний мед – 20 г;
-
перець-горошок – 8-10 горошин;
-
гвоздика – 6 бутонів;
-
сушена паприка – 10 г;
-
кориця, ваніль (за бажанням).
У скляну ємність налийте самогонку, додайте всі інгредієнти та перемішайте, щільно закрийте. Скільки настоювати перцівку на самогоні, щоб отримати найкращий ефект? Середній час настоювання – п'ять діб, але якщо хочеться більшої пекучості, можна й довше. Перші три дні не забувайте збовтувати банку з напоєм. Коли настойка буде готова, процідіть її та перелийте у скляні пляшки.