Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
788 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати

Дякуємо за замовлення! Ваше замовлення прийнято, ми з вами зв'яжемось у робочий час! Гарного дня!

ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Цукор і самогон: який вихід із 1 кілограма?

Багато новачків, а також досвідчені майстри самогоноваріння цікавляться питанням: «скільки самогону з 1 кг цукру виходить?». За наявності хоч би приблизних цифр можна ефективно прорахувати весь процес. Важливо враховувати той момент, що результат визначається рядом деяких критеріїв, де кожен фактор піддається контролю. У цій темі поговоримо докладніше про вихід самогону з 1 кг цукру.

 

Із чого складається брага?

Під брагою треба розуміти суміш, яка вже перебродила. До складу входять інгредієнти у вигляді води, дріжджів і цукру або продуктів, що містять сахарозу, глюкозу або фруктозу. Враховуючи особливості складу браги, температурний діапазон та час бродіння, можливе отримання певних смакових ароматичних якостей напою.

Самогон із цукру або інвертного сиропу - це класична бражка, яка має хороші показники на виході. З таких продуктів можливе отримання якісного самогону.

Фахівці рекомендують для приготування браги використовувати інвертний сироп, який приготувати досить просто:

  1. У очищену, обов'язково холодну воду, потрібно помістити цукровий пісок, щоб він розчинився. Щоб приготувати самогон із цукру, потрібно взяти приблизно 3 кг цукрового піску на літр води.

  2. Після цього ємність із солодкою рідиною потрібно поставити на вогонь, періодично помішуючи сироп до повного розчинення цукру.

  3. На наступному етапі характерне поступове утворення піни, а також інших домішок, які слід прибрати з використанням шумівки.

  4. У сироп, що закипів, потрібно додати лимонну кислоту в кількості 10 г, залишивши його варитися на плиті ще протягом 30 хвилин.

  5. Готову рідину потрібно остудити, після чого можливе її застосування як заміна цукру.

інвертний сироп для самогонунайкращий рецепт самогону з цукру

Такий рецепт самогону з цукрового сиропа передбачає ряд деяких переваг, порівняно з використанням цукру в твердому вигляді:

  1. Для дріжджів не характерна витрата енергії для розщеплення сахарози. Це у свою чергу сприяє більш швидкому процесу бродіння.

  2. Для сиропу не характерна зміна смакових якостей браги з наявністю у складі фруктів чи зерна.

  3. Склад піни, що утворюється в процесі варіння, передбачає наявність мертвих грибків та організмів, що живуть у цукровому піску.

Для сиропу також характерний і недолік - зниження кількості готового продукту.

 

Скільки можна отримати самогону із одного кг цукру?

Найбільш результативний підрахунок готового продукту можна отримати, орієнтуючись на використання цукру в кілограмах. Слід розуміти, що вуглеводи можуть залишатися в бразі, як домішки, в незначній кількості близько 4%.

Ідеальні пропорції самогону із цукру: 10 л готового продукту з 10 кг цукрового піску. За міцністю самогон відповідатиме приблизно 45%. Однак отримання такої кількості можливе не завжди. Багато що визначається типом обладнання, яке використовується, а також якістю цукру. У складі деяких інгрідієнтів можуть бути домішки у великій кількості, що негативно позначиться на бродінні та швидкості приготування напою.

Ознайомившись із цими особливостями, можна дійти висновку, що для приготування спиртного напою слід використовувати великий цукор жовтішого кольору. Не варто купувати білий цукор із дрібними кристалами.

рецепт самогону з цукрускільки самогону з 1 кг цукру

 

Важливий чинник, який впливає на кількість готового продукту

Для отримання максимальної кількості алкогольного напою слід вибирати якісний набір трав та спецій для самогону, дріжджі, хорошу воду. Купити дріжджі спиртові краще у перевірених місцях. Також слід дотримуватись температурного діапазону, при якому буде здійснюватися бродіння. За високої температури брага стане не алкоголем, а оцтом чи молочною кислотою. У такому разі отримати придатний для вживання напій не вдасться.

Також слід керуватися правильними пропорціями цукру та води первинної рідини.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner