Продавець БУДЬМО! розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
820 відгуків
🔥Дистилятори в наявності. Відправка в день замовлення!🔥Зателефонувати
ТМ "БУДЬМО" Авторська Майстерня Домашніх Дистиляторів
+380 (95) 094-94-20
+380 (67) 573-49-76

Як приготувати текілу із самогону в домашніх умовах?

Національним алкогольним напоєм з високою міцністю (38-40°) в Мексиці є текіла. Як основу для її приготування використовують сік блакитної агави, який надає алкоголю кислуватий присмак та легкий аромат трав. Така екзотичність подобається багатьом шанувальникам високоградусного алкоголю.

Чи можна приготувати текілу вдома з доступних інгредієнтів? Оригінальний рецепт текіли із самогону повторити практично неможливо, оскільки дістати основний компонент не кожному під силу, але створити максимально наближену імітацію цілком реально. Про найвдаліші способи розповімо вам далі.

 

Текіла із самогону та листя алое

Найбільш вдалою заміною агави є алое. Рослина практично не має запаху, а гіркий присмак лише піде нам на користь. Для приготування знадобляться:

  • листя алое – 50 г;

  • самогон чи горілка (45-50°) – 1 л;

  • цукровий пісок – 1 ч.л.

Створення алкогольної імітації включає такі етапи:

  1. Нарізати або натерти на тертці листя алое.

  2. Змішати алкоголь з подрібненим листям і цукром у посудині, яка закривається герметично.

  3. Прибрати напій на 14 днів для настоювання у затемненому місці. Важливо, щоб туди не потрапляли прямі сонячні промені. Після закінчення цього часу напій набуде приємного аромату, набуде золотистого відтінку.

Заключним етапом є фільтрація за допомогою сифона або дисків із вати, після чого потрібно залишити напій ще на 1 день. Коли смак настоїться, кислувата текіла із самогону в домашніх умовах готова до дегустації.

як зробити текілу із самогону на алоеяк зробити текілу з алое та самогону вдома

 

Самогон і топінамбур: складний рецепт, який дає відмінні результати

Як зробити текілу із самогону та топінамбуру? Цей варіант набагато складніший, оскільки вимагає перегонки. Однак у результаті вийде максимально наближений до оригіналу алкогольний напій. Як основний інгредієнт виступає топінамбур, який є загальнодоступним. Його можна легко придбати або виростити на прибудинковій ділянці. Завдяки високому вмісту інуліну в топінамбурі текіла на самогоні набуде близького до справжнього алкогольного напою смаку. Нам знадобляться такі компоненти:

  • бульби топінамбуру – 10 кг;

  • вода – 10 л;

  • лимонна кислота – 16 г на літр води;

  • сухі дріжджі «Хмільні» - 50 г;

  • подрібнена крейда – 10 г на літр води;

  • цукровий пісок – 2 кг.

Приготування полягає у виконанні наступних кроків:

  1. Очистити, промити та нарізати бульби топінамбуру. Шматочки мають бути приблизно 1х1 см.

  2. Залити нарізаний коренеплід водою у пропорціях 1:1. Додати кислоту та довести рівень кислотності до 3 pH. Для вимірювання цього показника знадобиться спеціальний pH-метр. За його відсутності рекомендовано дотримуватись зазначених пропорцій.

  3. Варити суміш при 60°С близько двох годин. З появою коричневого нальоту на кубиках можна вимикати конфорку.

  4. Почекати, поки суміш охолоне до 20-30°С, після чого додати крейду. Частинки крейди сприяють нейтралізації кислоти.

  5. Внести дріжджі і цукор, почекати, поки брага перебродить. Загалом процес займає близько 7 днів. Готовність можна визначити за смаком. Якщо солодкість відсутня і є запах спирту, то брага готова.

  6. Провести подвійну перегонку на швидкому та повільному режимі.

Наприкінці алкоголь можна провуглецювати та настояти на дубових кілочках декілька днів. Такі маленькі хитрощі допоможуть отримати потрібні смакові нотки та аромат, що нагадує оригінал.

текіла з самогону в домашніх умовахтекіла на самогоні

 

Концентрат та тріски дуба – незамінні компоненти для настоювання

Ароматизатори для самогону, які можна купити в спеціальних магазинах, нададуть алкогольному напою більш схожий до оригіналу смак. Що потрібно для приготування:

  • очищений методом подвійного перегону самогон – 3 л;

  • концентрат для настоянки текіли;

  • щепки або тирса дуба.

Спосіб приготування включає наступні прості кроки:

  1. Розвести концентрат у самогоні, обов'язково дотримуючись пропорцій, вказаних виробником.

  2. Додати жменю дубових щепок, ретельно перемішати.

  3. Накрити кришкою та прибрати у темне місце для настоювання при плюсовій температурі.

  4. Процідити через тиждень.

  5. Настоювати ще не менше трьох днів.

Отриманий у такий спосіб алкоголь важко відрізнити від оригіналу. До того ж, спеціальні концентрати не становлять небезпеки для здоров'я, тому такі добавки можна сміливо купувати для приготування різних напоїв.

Щоб зробити якісний самогон в домашніх умовах, вам необхідно купити дистилятор побутовий.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner